Εν συντομία


Γεννήθηκα στα Χανιά Κρήτης. Μετακόμισα στη Πάτρα για να σπουδάσω στο Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών από όπου και αποφοίτησα με Άριστα (8.5/10). Συνέχισα τις σπουδές μου στο ίδιο Τμήμα, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών "Ολοκληρωμένα Συστήματα Υλικού / Λογισμικού". Τον Ιούνιο του 2007 ολοκλήρωσα το πρόγραμμα αυτό αποκτώντας το σχετικό Μεταπτυχικό Δίπλωμα Ειδίκευσης με βαθμό 9.21/10. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι προς την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Από τον Οκτώβριο του 2008 έως και σήμερα, έχω εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων (ΙΤΣ) του Πολυτεχνείου Κρήτης σε μια σειρά από ευρωπαϊκά και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα. Στα πλαίσια επίσης ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων, παρείχα υπηρεσίες έρευνας και ανάπτυξης hardware συστημάτων στην εταιρεία Synelixis ΑΕ. Πιο συγκεκριμένα τα ερευνητικά προγράμματα στα οποία εργάστηκα είναι τα ακόλουθα: FP7-HEAP (ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2013), FP7-FASTER (ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2015), Η2020-COSSIM (ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2018) και H2020-EXTRA (ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2018).

Αυτή τη στιγμή, απασχολούμαι στο ευρωπαϊκό έργο Η2020 IntellIoT με αντικείμενο την ασφάλεια συστημάτων ΙοΤ επόμενης γενιάς. Eκτός από την ερευνητική εργασία μου στο Εργαστήριο Μικροεπεξεργαστών και Υλικού του Πολυτεχνείου Κρήτης, εργάζομαι και ως Linux systems administrator για την σχετική υποδομή του εργαστηρίου. Πρόσφατα, έχω ξεκινήσει και τη συνεργασία μου με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ινστιτούτο Πληροφορικής) εστιάζοντας στην έρευνα για θέματα ασφαλείας και Internet of Things. Τέλος παρέχω consulting για εγκατάσταση και λειτουργία δικτύων και μηχανημάτων server σε μικρές εταιρείες και τεχνικά γραφεία, ενώ παρέχω και υπηρεσίες linux και web administration. Ασχολούμαι κυρίως - και αποτελεί το βασικό ερευνητικό μου ενδιαφέρον - με τη σχεδίαση VLSI συστημάτων, τόσο σε FPGAs όσο και σε ASICs. Παρόλα αυτά οι σπουδές μου και η εργασιακή μου εμπειρία περιλαμβάνουν ένα ευρύτερο πλαίσιο δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβάνοντας την ανάπτυξη λογισμικού και εφαρμογών διαδικτύου. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις εργασιακές και ερευνητικές μου δραστηριότητες εδώ.

Αναλυτικά

Μπορείτε να κατεβάσετε μια αναλυτική έκδοση του βιογραφικού μου σε pdf εδώεδώ για το ίδιο κείμενο στα αγγλικά).
[Sleeker_special_clear]