Εν συντομία


Γεννήθηκα στα Χανιά Κρήτης. Μετακόμισα στη Πάτρα για να σπουδάσω στο Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών από όπου και αποφοίτησα με Άριστα (8.5/10). Συνέχισα τις σπουδές μου στο ίδιο Τμήμα, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών "Ολοκληρωμένα Συστήματα Υλικού / Λογισμικού". Τον Ιούνιο του 2007 ολοκλήρωσα το πρόγραμμα αυτό αποκτώντας το σχετικό Μεταπτυχικό Δίπλωμα Ειδίκευσης με βαθμό 9.21/10. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι προς την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Από τον Αύγουστο του 2007 έως τον Αύγουστο του 2008 υπηρέτησα στο Τεχνικό Σώμα του Στρατού Ξηράς, ως τεχνικός τηλεπικοινωνιών. Από τον Οκτώβριο του 2008 εργάζομαι ως εξωτερικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων (ΙΤΣ) του Πολυτεχνείου Κρήτης σε μια σειρά από ερευνητικά προγράμματα. Αυτή τη στιγμή, εκτός από τη συνεχιζόμενη συνεργασία μου με το ΙΤΣ και το Εργαστήριο Μικροεπεξεργαστών και Υλικού της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, παρέχω υπηρεσίες έρευνας και ανάπτυξης στην εταιρεία Synelixis ΕΠΕ στα πλαίσια των ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων FP7-HEAP (ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2013), FP7-FASTER (ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2015), Η2020-COSSIM (ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2015) και H2020-EXTRA (ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2015).

Ασχολούμαι κυρίως - και αποτελεί το βασικό ερευνητικό μου ενδιαφέρον - με τη σχεδίαση VLSI συστημάτων, τόσο σε FPGAs όσο και σε ASICs. Παρόλα αυτά οι σπουδές μου και η εργασιακή μου εμπειρία περιλαμβάνουν ένα ευρύτερο πλαίσιο δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβάνοντας την ανάπτυξη λογισμικού και εφαρμογών διαδικτύου. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις εργασιακές και ερευνητικές μου δραστηριότητες εδώ.

Αναλυτικά

Μπορείτε να κατεβάσετε μια αναλυτική έκδοση του βιογραφικού μου σε pdf εδώεδώ για το ίδιο κείμενο στα αγγλικά).
[Sleeker_special_clear]